Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. И ове године родитељи / други законски заступници, који су грађани Републике Србије, могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета за основну школу, покретањем услуге еЗаказивање термина, за упис и тестирање детета у ОШ.
Родитељима ће електронско заказивање термина бити доступно од 20. марта до 31. маја 2023. године. Тестирање и упис деце у школу почеће 1. априла и траје до 31. маја 2023. године. Потребно је да:
  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
  Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*
*Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин. Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2023. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Osnovna škola Sveti đakon Avakum, Trnava