Дан здраве хране у Основној школи „Свети ђакон Авакум“

У Основној школи „Свети ђакон Авакум“ у Трнави, 15.10.2021. обележили смо Светски дан здраве хране, организовањем бројних активности које су имале за циљ промоцију здравих животних навика – здраве, разноврсне и правилне исхране као једног од најбитнијих фактора за здравље људи, посебно деце и омладине.

          Хол школе и учионице украсили су штандови са изложеним здравим намирницама, које су направили ученици од првог до осмог разреда, уз помоћ родитеља, наставника и учитеља.

          У оквиру манифестације, организоване су и креативне радионице на којима су ученици радили ликовне радове на тему здраве исхране, а на часовима грађанског васпитања креирани су едукативни панои на исту тему.

          На овај начин желели смо да ученици схвате значај здраве исхране и да то заиста примењују. Потрудили смо се да уз децу, ангажујемо и њихове родитеље и веома смо задовољни одзивом и сарадњом.

          Комисија Ученичког парламента добила је задатак да оцени све учеснике и по њиховом мишљењу победнички штанд направили су ученици четвртог разреда.

Osnovna škola Sveti đakon Avakum, Trnava